Що таке рідкі спеції?


Історія виникнення рідких спецій «Alberto Croozo».

(опис продукту)

 

Людство здавна використовує різні спеції і приправи в приготуванні їжі, тому про важливість і різноманітність спецій говорити зайве. Набагато важливіше поглянути в якому вигляді сьогодні бувають спеції і харчові добавки, наскільки вони натуральні, концентрованi і корисні. Вивчаючи це питання, стануть зрозумілими причини виникнення такого продукту, як рідкі спеції «Alberto Croozo».

Переважна більшість спецій і приправ, які продаються в магазинах і на ринку, мають вигляд сухої меленої рослинної суміші або є немеленнимі сухими фрагментами тих чи інших рослин. У цьому немає нічого незвичайного, тому що це найдешевший і найпростіший спосіб створення і продажу готового до використання інгредієнта, але в той же час цей спосіб створює ряд обмежень, незручностей, а іноді навіть загроз:

  • немелені спеції незручні у використанні, засмічують блюдо і важко дозуються.
  • мелені спеції дуже швидко втрачають запах (іноді навіть протягом кількох діб).
  • дуже складно гарантувати, що мелена спеція не розбавлена ​​чужорідної масою.
  • звичайні сухі спеції нічим не оброблені і тому засіяні (містять в собі
    групи мікроорганізмів: бактерії, пліснява, променисті грибки, дріжджі і фільтрівні віруси).

Це лише короткий список неприємних моментів, що виникають при використанні звичайних сухих спецій або приправ. Розуміючи цю ситуацію, компанія «Alberto Croozo LLC» створила преміальний високотехнологічний продукт, який не має перерахованих вище проблем, залишаючись при цьому таким же натуральним, як початкове рослинна сировина – рідкі натуральні спеції.

В основі рідких спецій закладено використання технології СО2-екстракції, суть якої описана тут. Технологія СО2-екстракції дозволяє витягувати з рослинного матеріалу (наприклад, спеції) ті речовини і сполуки, які відповідають за смак, запах і функціональність. Більш того, ці речовини і сполуки витягуються в набагато більшому ступені, ніж здатна віддати спеція при звичайному використанні.

За своєю природою рідкі спеції «Alberto Croozo» є спеціально створеними для кулінарії деконцентрірованими водорозчинними емульсіями СО2-екстрактів різних натуральних спецій і іншої рослинної сировини. Самі по собі СО2-екстракти вкрай висококонцентрірованнi та ліпофільнi (розчиняються в жирах і маслах), що робить їх використання на кухні в первісному вигляді незручним. Знизити концентрацію екстракту за рахунок розведення його маслом не складно, але використовувати масляний розчин можна далеко не в кожній страві. У зв’язку з цим треба було знайти спосіб не просто знизити концентрацію речовин в продукті, а й зробити його водорозчинним. З цим завданням компанія «Alberto Croozo LLC» також впоралася, використавши спеціальні високотехнологічні розробки, що дозволяють створювати стійкі водно-масні емульсії. Завдяки цим технологіям смакові властивості рідких спецій не просто зберегли оригінальні якості, а й посилилися.

Отже, які переваги рідких спецій «Alberto Croozo» над звичайними спеціями? Ось деякі з них:

  • рідкі спеції несуть в собі повністю розкритий смак і запах спецій, який повністю поширюється на весь обсяг страви. Завдяки цьому рідкі спеції можна використовувати для будь-яких типів готування, в тому числі і холодних – термообробка для розкриття смаку не потрібна.
  • рідкі спеції є водорозчинними, завдяки чому їх можна використовувати в усіх напрямках кухні і в будь-яких типах страв, в тому числі супах, мороженому, десертах і напоях.
  • зручне дозування і передбачуваність смаку; пропорції внесення зрозумілі й описані, універсальність і однотипність застосування.
  • смак, запах і функціональність не зникають, зберігаючись в первинному стані багато років.
  • початкова висока концентрація і стабільна фабрична якість виключає розбавлення сторонніми речовинами.
  • повна стерильність продукту, відсутність сторонньої мікрофлори і мікроорганізмів.

Рекомендуємо також ознайомитися з плюсами та перевагами рідких спецій, а також з рекомендаціями щодо їх дозування і зберігання.

Back to top