Використання i зберiгання

Рекомендації по використанню і зберіганню рідких спецій “Alberto Croozo”.

(Інструкція до застосування)

Дозування:

Рекомендовані пропорції внесення рідких спецій “Alberto Croozo” вказані в описі кожного товару. У більшості випадків нормальна пропорція внесення інгредієнта до маси страви становить 1: 100, але підсумкова пропорція визначається індивідуально в залежності від смаків і переваги.
Увага!
Будьте гранично акуратні в використанні рідкої спеції “перець Чiлi” через її надвисоку концентрацію!

Використання:

Якщо концентрація рідкої спеції занадто висока для внесення в блюдо, з неї можна зробити розчин зниженої концентрації. Рідкі спеції не руйнуються від розведення.
При необхідності створити композицію смаків, рідкі спеції змішуються між собою і не руйнуються. Наприклад, можна самостійно зробити купаж “прованські трави” (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м’ята перцева, чабер садовий, материнка, майоран).
Рекомендується трифазне внесення рідких спецій в гарячі страви (супи та iнше). Перша фаза вноситься на початку приготування і просочує смаком спецій тверді інгредієнти. Другу фазу рекомендується внести в готовий остигаєючий продукт, оскільки при варінні частина смаку випаровується або зникає під впливом температури. Це посилить запах і відновить смак. Третю фазу внесення рекомендується робити у вигляді розпилення або окроплення страви для посилення аромату. Для страв що подаються в закритій тарі (в горщиках або блюдніцах) рекомендується внести в парову фазу (за допомогою диспансеру між рідиною і кришкою) трохи інгредієнта безпосередньо перед подачею для “вау-ефекту”.
При однофазних застосуванні рекомендується вносити рідкі спеції в остигаючу фазу готового продукту (в заварений чай, зварений суп).

Зберігання:

Рідкі спеції руйнуються під впливом високої температури. Не ставити на плиту, при готуванні на вугіллі тримати подалі від вогню і вугілля. Ідеальні умови зберігання – в сухому темному закритому місці при температурі 15-20 С. Не піддавати дії прямих сонячних променів.
Під впливом прямих сонячний променів може виникнути підвищена опалесценция. Також від яскравого світла рідка спеція може змінити колір і не виключено утворення осаду. Саме тому рекомендується зберігати в сухому темному місці, закритому від впливу прямих сонячних променів (в шафі при кімнатній температурі).
Рідкі спеції руйнуються під впливом низьких температур (нижче нуля). Не заморожувати і не виносити на мороз.
Back to top